A szövetségről

Az ÉLOSZ 2000. április 7-én alakult meg civil szakmai szövetségként, 2003. március 28-a óta közhasznú szövetségként működik. Célja és feladata azóta sem változott: a közétkeztetésben dolgozó élelmezésvezetők szakmai érdekeit és a tagok érdekvédelmét képviseli. Az országos elnökség, valamint a kibővített vezetőség évi két alkalommal ülésezik májusban és novemberben, melyekről jegyzőkönyvet készítünk. Az ülések nyitottak: a szakmai társszervezetek képviselői és az érdeklődő szakemberek is jelen lehetnek a vezetőségi üléseken. A köztes időszakban telefonon és e-mailben tartjuk a kapcsolatot a vezetőség tagjaival, illetve a tagsággal. A területeken jelentkező problémákat csak úgy tudjuk felmérni, ha jelzést kapunk róla, így minden tagunk bizalommal keresse a megyei vezetőket!

Főbb feladataink:

  • Minél hatékonyabb szakmai érdekképviselet biztosítása a közétkeztetésben dolgozók számára.
  • A közétkeztetés területén felmerülő problémák feltárása, lehetőség szerinti megoldása.
  • Különböző rendezvények (fórumok, konferenciák, versenyek) szakmai támogatása, szervezése.
  • Pártoló tagság kiépítése, szakmai együttműködés kialakítása beszállító cégekkel, társszervezetekkel való kapcsolatfelvétel és együttműködés.
  • Az Élelmezés szaklap biztosítja az Élosz tagoknak az ingyenes zöldszámon hívható jogsegélyszolgálatot (tel.: 06-80/200-557). Minden páros hét csütörtök 14.30-15.30 óráig.
  • Az ÉLOSZ híreket, illetve a szövetséget érintő fontosabb eseményeket az Élelmezés című szaklapban, a szövetség szakmai, információs folyóiratában is megjelentetjük.