Tájékoztató

KÖZÖS FELADATAINK!

Egy szakmai érdekvédelmi szövetség akkor tud igazán hatékonyan működni, ha az egész tagság szorosan együttműködik a célok elérésében. Erre kérjük most Önt is, és az alábbiakban ismertetjük az ÉLOSZ főbb célkitűzéseit.

  • Szakmai érdekvédelem a szövetség egyik legfontosabb alapfeladata. Ehhez alapvetően fontos, hogy megismerjük a tagság legfontosabb problémáit és a tagok véleményét az aktuális kérdésekben. Ennek érdekében több csatornát is kiépítettünk, melyen keresztül az információk eljuthatnak a vezetőséghez.
  • Az ÉLOSZ minden megyében 3-6 fős megyei elnökséget működtet, melynek tagjai közvetlenül tartják a kapcsolatot a megye területén élő tagokkal. Ön, megyéjének szervezeti felépítéséről tájékoztatást kérhet a megyei elnöktől, vagy a Szövetség ügyintézőjétől.
  • A regionális fórumok jó lehetőséget adnak az aktuális problémák megvitatására, a fontos kérdések nyílt színi felvetésére.
  • Az Élelmezés című lap folyamatosan foglalkozik az aktuális kérdésekkel, ugyanakkor kiemelkedően fontos, ha Ön az újság egyik cikkével nem ért egyet, vagy hiányol valamit a lapból, akkor olvasói levelében fejtse ki saját véleményét. A szerkesztőség és az ÉLOSZ vezetősége között kialakult jó kapcsolat a biztosíték arra, hogy az olvasók felvetéseit a szövetség érdekvédelmi munkájában is felhasználja!
  • A beérkezett információk alapján az érdekvédelmi munkát az országos vezetőség szervezi meg, melynek végrehajtásában az elnökség tagjai fontos szerepet vállalnak.
  • A tagságépítés a szakmai érdekvédelem másik fontos alappillére! Ugyanis, az érdekvédelmi munka során nem mindegy, hogy kiket és mekkora létszámot képvisel a szövetség. Ezért minden tagot arra kérünk, hogy mindenki legalább még egy új tagot szervezzen be a szövetségbe.

 

Az ÉLOSZ elnöksége